Nedelja, 21. december 2014 ob 19.00

4 web gka

BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT DIJAKINJ KONSERVATORIJA ZA GLASBO IN BALET MARIBOR
(koncert)

Dijakinje 2. letnika Konservatorija za glasbo in balet Maribor Sara Köveš, Sara Mitić, Saša Matajič, Maša Kuhar in Anastazija Krenn so najboljše prijateljice, ki skupaj rade prepevajo in ustvarjajo glasbo ter se enostavno vsepovsod zabavajo.

Zato so se odločile, da se bodo predstavljale pod skupnim imenom, ki jih najbolje opiše – »50 Shades Of Great«, kar pomeni 50 odtenkov dobrega. Za nekoliko drugačno ime se niso odločile zaradi samovšečnosti, ampak preprosto zaradi tega, ker ko so skupaj, je vsaka od njih najboljša, kot je lahko in skupaj tvorijo zato živobarvno celoto. Predstavile so se že marsikje, sodelovale pa so tudi pri snemanju zgoščenke in radijske oddaje na Ptuju.

Na božično-novoletnem koncertu bodo združile različne zvrsti glasbe in različne načine izvajanja. Nekaj bodo pele (a capella) in tudi igrale tako samostojno kot v komorni zasedbi. Zaigrale bodo nekaj klasičnih skladb, zapele bodo pa tudi svoje priredbe znanih božičnih in drugih pop skladb.

Želijo ustvariti čarobno domače vzdušje in verjamejo, da bodo poslušalci ob spremljanju njihovega nastopa uživali prav tako kot mlade glasbenice na odru.