Nedelja, 25. november 2018 ob 17.00

Kulturna dvorana Črenšovci

1 web gka

Skupina ÊDNA:
AJNC, CVAJ, DRAJ
(koncert)

Êdna smo:
TJAŠA CIGUT – vokal, klavir
LUKA ŠČAVNIČAR – kontrabas, spremljevalni vokal
JASMINA DAJČMAN
– saksofon, flavtica, spremljevalni vokal
LUKA SRAKA
- kitara
BLAŽ KOREZ
- tolkala

ÊDNA – kreativni glasbeni "stroj" za izjemno proizvodnjo mešanice ljudske pesmi, izvirnosti in glasbene kreativnosti brez meja …

Êdna (prekmurski izraz za ENA) predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezuje neverjetna glasbena kemija in strast umetniškega ustvarjanja. Zgodba Êdne se piše od leta 2014, ko je izšla Tjašina zgoščenka Edno takšo bi rad. Mlade glasbenike je navdušila stara glasbena zapuščina s področja Prekmurja in Porabja.

Ljudske pesmi v njihovi izvedbi dobijo novo unikatno preobleko.

Skladbe so s svojo močno sporočilnostjo in modernim glasbenim izrazom povezale uveljavljene mlade profesionalne glasbenike (akademski glasbeniki, učitelji) iz štajerske in pomurske regije, ki se uveljavljajo na različnih glasbenih področjih (etno, klasika, jazz, rock, fusion …). Vsak izmed članov skupine vpleta v glasbeno izvajanje Êdne svoje glasbene izkušnje in znanja, skupaj pa tvorijo pomlajeno arhaično podobo, ki tako zelo prija ušesom, poslušalca popelje v druge dimenzije in neverjetno pomirja ter kot celota navdušuje.

Êdna je tudi nagrajenka razpisa Ljudska je kul, ki ga je objavil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (2016).

Êdna se je predstavila v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO v Milanu, nastopila na 27. Mednarodnem festivalu noči v Stari Ljubljani, Jenamena festu v Črenšovcih in večkrat tudi v Porabju in v Avstriji.

1. oktobra 2018 je izšel pri založbi Celinka debitantski album z naslovom Ajnc, cvaj, draj.

Več informacij o samem albumu:
http://www.jenamena.si/ktd-crensovci/sekcije/edna

Pesmi iz albuma so vzbudile pozornost pri nekaterih komercialnih radijskih postajah ter javne radiotelevizije. Na lestvicah domače glasbe so se s prvim singlom večkrat zavihteli na sam vrh.

Odzivi poslušalcev so zelo pozitivni. Odziv poslušalke: »Zelo sem uživala, resnično ste pravi, izžarevate energijo, ki se kar širi in tako zelo prija :) … Ste vse v enem paketu: mladost, izvirnost, ustvarjalnost, vrhunska glasbena izvedba, človeška toplina in iskrenost ... Se že veselim nastopov, festivalov, odličnih odzivov, ki vam bodo vsem dali krila, da boste poleteli še višje ...

 

Video povezave:

Singel Pika pouka:
https://www.youtube.com/watch?v=dr4TO59N620

Promo video:
https://www.youtube.com/watch?v=Y7E-16sq7R4

 

Mediji o nas:
Večer: https://www.vecer.com/edna-etno-skupina-ki-obeta-6599183

JAZZETNA:
http://jazzetna.com/edna-ajnc-cvaj-draj/