Nedelja, 13. januar 2019 ob 18.00

Kulturna dvorana Črenšovci

4 web gka

KUD Tišina:
TO IMAMO V DRUŽINI
(komedija)

IGRAJO:
Dr. David Mortimore - Anton Omar
Gospa Mortimore - Nataša Kuhar
Dr. Miki Adanič - Vinko Gajšt
Dr. Hubert Bončič - Bernard Kranjec
Glavna sestra Marta - Barbara Lejko
Sestra Janina - Tadeja Pavlinjek
Pacient Bruno - Andrej Žilavec
Policijski inšpektor - Uroš Žilavec
Jakob - Tim Kuzma
Mama - Nada Mladenović

AVTOR: Ray Cooney
REŽIJA: Bernard Kranjec
ŠEPETALKA: Nika Gajšt, Ana Andrejč
TONSKI MOJSTER: Matjaž Kranjec

Komedija To imamo v družini (v izvirniku: It Runs in the Family) je delo priznanega britanskega dramatika Raya Cooneya. Igra je prepletena z zapleti na kvadrat, izvirno situacijsko komiko, ne manjka pa tudi pristnega angleškega besednega humorja. Predstava traja 1 uro in 45 minut z vmesnim krajšim odmorom.

Če si primarij ugledne bolnišnice v zrelih letih, je razkrivanje tvojih mladostniških vragolij in avantur pred sodelavci res zadnja stvar, ki jo potrebuješ. In ob ljubosumni ženi se lahko stvari zakomplicirajo tako hudo, da za rešitev treba angažirati zvitega inšpektorja. Potem pa so tukaj še težavni pacienti s svojimi precenjenimi pričakovanji do kakovosti zdravstvenih uslug. V času, ko imamo v javnosti veliko razprav o izboljšanju zdravstva, nam pričujoča komedija na zabavni način prikaže osebno življenje zdravnikov in njihovih sodelavcev ter njihovo reševanje vsakodnevnih življenjskih težav.

Tradicija Kulturno umetniškega društva Tišina sega v osemdeseta leta prejšnjega stoletja. Društvo je takrat v precej številčni zasedbi uprizorilo kar nekaj odmevnih gledaliških iger, med njimi Deček z dvema imenoma, Kamen za pod glavo, Tolmun in Kamen, Florentinski slamnik.

V novejši sestavi je se društvo spet organiziralo v letu 2002 in ustvarilo gledališke predstave Velikaška norost, Ščuka da te kap, Na kmetih in Trije vaški svetniki. Od leta 2006 delujejo v društvu poleg gledališke skupine tudi likovna, glasbena in literarna skupina.