• 20161020

Jenamena petek

on .

20160819

V petek je v delavnicah Jenamena počitnic že v dopoldanskem času zadišalo po kruhu in mafinih, ki so jih spekli otroci. S kosilom smo sklenili 3-dnevno počitniško dopoldansko dogajanje za otroke in se zahvalili vsem animatorkam, ki so delovale v okviru projekta RIC Rakičan.

V popoldanskem času je bila za najmlajše na ogled razstava malih živali, ki jo že vrsto let v okviru festivala srčno pripravljajo člani Društva ljubiteljev in gojiteljev malih pasemskih živali iz Odrancev.

Otroci so lahko ustvarjali v različnih ustvarjalnih delavnicah, med drugim so lahko sodelovali v angleški delavnici, barvali mandale in še kaj. Ogledali so si lahko tudi gledališko predstavo, ki so jo pripravili najmlajši pod vodstvom mentorice Nataše Litrop v sklopu Jenamena počitnic. Otroke smo na koncu pogostili s pomfrijem in domačim sokom.

Na jenamena fuzbalu so se tudi letos pomerile ekipe članov občinskih uprav, domačih obrtnikov in novinarjev. Obiskovalci so lahko spremljali požrtvovalno in atraktivno igro, vsi sodelujoči pa so imeli krasno priložnost za prijateljsko srečanje in druženje.

Jenamena stojnica in kuhanje bujte repe.

Na odru pod zvezdami je s svojimi izvirnimi in duhovitimi idejami navduševal Saša Županek v gledališki predstavi Problemi z nevolami.

V večernem programu se je v sklopu etno glasbenega večera na prostem predstavila glasbena skupina ÊDNA, ki je navdušila z občuteno interpretacijo pesmi, ki so navdušile glasbene navdušence. Na odru so se jim pridružili tudi glasbeni prijatelji. Vsekakor je to bil večer, ki je pobožal srca teh, ki znajo v glasbi preprosto uživati.

Vsem obiskovalcem smo brezplačno ponudili zlejvanke, na jenamena veselici pa je za nepozabno zabavo poskrbel Ansambel Saša Avsenika, kot predskupina so obiskovalce ogrele članice zasedbe Skrivnost. Vsekakor je to bila navdušujoča zabava za številne obiskovalce, ki so uživali v izvrstni narodno zabavni glasbil.