• 20170816 2

Jenamena petek

on .

20170818

Petkovo festivalsko dogajanje Jenamena fest-a so najmlajši v okviru Jenamena počitnic že v dopoldanskem času oblikovali pod vodstvom društva Hospic Območni odbor Murska Sobota. Z animatorji Albinom, Sandro in Matejo so otroci preko različnih aktivnosti spoznali program žalovanja otrok in mladostnikov, se pocrkljali z levčkom Objemčkom, ustvarili svoj kamenček sreče, izdelali čestitko in pobarvali levčka. V nadaljevanju je otroke razvedrilo čarovniško presenečenje, prav vsak otrok pa je domov odnesel balon, ki so ga spretni prsti oblikovali v različne živali.

Del izjemne ekipe Jenamena fest-a!

Rezbarska in slikarska kolonija.

V popoldanskem programu za otroke so si otroci lahko ogledali razstavo malih živali Društva gojiteljev pasemskih malih živali Odranci in ustvarjali v različnih delavnicah, na koncu pa so uživali še v gledališki predstavi Gledališča KUKUC Dino in čarobni Toni.

Opoldne so se na prireditvenem prostoru srečali starejši iz naše občine in sosednjih občin, ki so najprej uživali v kulturnem programu, v katerem so se predstavile Ljudske pevke upokojenke in Folklorna skupina Društva upokojencev Črenšovci. Zbrane so nagovorili predsednik Društva upokojencev Črenšovci, gospod Matija Majcen, župnik, gospod Ivan Kranjc, gospod Karel Bedernjak in Andreja Sever.

V popoldanskem času so se na Gibalnem dnevu zbrali člani društva Štrk, ki so za obiskovalce pripravili srečelov in različne meritve.

Na tradicionalnem Jenamena fuzbalu so se pomerile ekipe pomurskih županov in članov občinskih uprav, novinarjev, domačih obrtnikov in pravosodja.

Na zunanjem odru pod zvezdami sta za smeh poskrbela Macho in Mejke, Boštja Sinic in Matej Mertük, skeču Plastika.

Sledil je izjemen glasbeni večer s člani Moškega vokalnega kvinteta Aeternum, ki je bil toliko bolj čaroben in poseben tudi zaradi tega, ker so del koncerta (zaradi neljubih težav z električno energijo) izvedli kar brez ozvočitve. Vztrajnost izvajalcev in poslušalcev je bila vsekakor poplačana, saj smo na koncu lahko koncert v celoti izvedli. Množica zbranih, ki je prisluhnila dalmatinskim pesmim, je bila več kot navdušena.

Obiskovalce smo pogostili z buhtelni, na Jenamena veselici pa je za izjemno vzdušje poskrbel neutruden in energičen Dejan Vunjak. Vsekakor je to bila veselica brez primere, ki je zadovoljila raznolike okuse zbranih in bo še dolgo odmevala kot izjemna.