• 20170816 2

Jenamena sobota - zaključek festivala

on .

20170819

V soboto, 19. avgusta so se že navsezgodaj zbrali ribiči na Jenamena ribičiji, ki je potekala na Hotiškem jezeru ali Đileku.

Prav tako zgodnji so bili nogometaši, ki so se pomerili na meduličnem nogometnem turnirju in tekmovalci, ki so se pomerili v šahu.

V dopoldanskem času so se na prireditvenem prostoru zbirali ljubitelji starodobnih koles in traktorjev, ki so se podali na Jenamena rejli.

Na Jenamena senju inda in gnjes je razstavljalo 22 razstavljavcev, prav tako se je v popoldanskem času odvijalo tekmovanje v balinanju.

Za zabavo v popoldanskem času je skrbela glasbena skupina Extra kvintet.

S predstavo Miškinega gledališča KU-KUC smo zaključili pester program za otroke, ki so ob glasbi tudi zarajali. Vse otroke smo razveselili s torto, ki smo jo razdelili med najmlajše.

Na Jenamena koulaj so obiskovalci lahko okušali jedi, ki so jih v naši pokrajini kuhali nekoč, v kulinaričnem kotičku pa so lahko okušali odlična vina, ki so jih ponujali člani Društva vinogradnikov Velika Polana, prav tako so se lahko navduševali nad ribami, ki so jih na prireditvenem prostoru pripravljali ribiči. Naša kuharica Marička je s Tinekom kuhala bujto repo, ki že vrsto let slovi kot odlična in prav takšna je bila tudi tokrat.

Pred jenamena veselico smo razglasili rezultate tekmovanj, bovjašu Mirku podelili spominskega lesenega bovjaša v zahvalo za njegovo neutrudno opravljanje poslanstva in Matejki Horvat iz LRF Pomurje predali šolske potrebščine, ki smo jih zbrali v akciji Podari zvezek. Z jenamena skirojem smo obdarili Laro, jenamena biciklin, ki ga podarjamo s Trgovinami Jager pa je domov odpeljala gospa Horvat iz Črenšovcev.

Za veselico so poskrbeli člani Alpskega kvinteta in na ta način sklenili Jenamena dogajanje v sklopu Jenamena fest-a 2017.