• 20180825

Jenamena sobota - zaključek festivala

on .

V soboto so bili že v ranih jutranjih urah aktivni ribiči na Jenamena ribičiji, v dopoldanskem času se je začel tudi nogometni turnir. Na prireditvenem prostoru so se zbrali ljubitelji starodobnih koles, ki zaradi slabega vremena niso kolesarili, so pa lahko uživali v druženju na prireditvenem prostoru, še posebej v kulinaričnem kotičku, ki je ponujal številne dobrote, ki so jih pripravili naši prijatelji, ki smo jih povabili k sodelovanju.

Na stojnicah si je bilo moč ogledati številne rokodelske izdelke in umetnine, na igrišču pa je potekalo tekmovanje v balinanju in zabavne igre v sklopu Jenamena olimpijade. Lokalne rokometne legende so pripravile na rokometnem igrišču tekmovanje, ki se ga je prvič udeležila tudi ženska ekipa. Organizirali so tudi tekmovanje v izvajanju sedemmetrovk. Obiskovalci so lahko okušali lokalne dobrote na Jenamena kaulaj, najmlajši pa so se lahko posladkali s torto. Otroci so v sklepu programa za otroke spremljali gledališko predstavo Čarobna Vililandija in skupaj zarajali.

Pred veselico smo podelili pokale in zahvale sodelujočim ekipam, prav tako smo izvedli žrebanje za nagrade festivala – skiro, kolo in vodno črpalko. Čez dan je za dobro vzdušje skrbela glasbena skupina Meteor, zvečer pa je za veselico poskrbela glasbena skupina Poskočni muzikanti.

Nogometni turnir

Jenamena ribičija

Jenamena rejli kolesarjev starodobnikov

Jenamena senje INDA, GNJES (predstavitve starih obrti in rokodelstva na stojnicah)

Jenamena kulinarični kaut
Jenamena kaula – KULINARIČNA PONUDBA “STARIH” JEDI ...

Jenamena olimpijada
Jenamena balinanje

Rokometno popoldne (“LOKALNE LEGENDE”)

Zaključni program za otroke
Miškino gledališče KU-KUC (ČAROBNA VILILANDIJA in plesna animacija za otroke)

Podelitve zahval in nagrad

Jenamena veselica – Skupina METEOR
Jenamena veselica – POSKOČNI MUZIKANTI