Koncert S PESMIJO ŽIVIM ob 30-letnici delovanja Ljudskih pevk upokojenk

on .

20230519 

V petek, 19. maja 2023, je v kulturni dvorani v Črenšovcih potekal koncert S pesmijo živim ob 30- letnici delovanja Ljudskih pevk upokojenk Kulturno-turističnega društva Črenšovci. V uvodu je preko klepeta Andreje Sever z vodjo skupine Marjeto Lutar bil predstavljen priložnostni bilten, v katerem je predstavljeno 30-letno delovanje Ljudskih pevk upokojenk. V biltenu so zbrani nagovori županje Vere Markoja, gospoda župnika Zorana Cara in predsednika KTD Črenšovci, Damijana Hozjana. Predstavljeni so nastopi in dosežki Ljudskih pevk upokojenk v besedi in fotografiji. Bilten je izdalo KTD Črenšovci. Uredila ga je Andreja Sever, oblikoval pa Robert Smodiš.

V koncertnem delu so zapele Ljudske pevke upokojenke, ki so se jim na odru kot glasbeni gostje pridružili člani Okteta Belmura. Ljudske pevke upokojenke so s člani Mladinskega pevskega zbora OŠ Franceta Prešerna Črenšovci pod vodstvom Metke Sabo zapeli Slovensko krajino. Županja Občine Črenšovci Vera Markoja se je zahvalila pevkam za dolgoletno ljubiteljsko delovanje na kulturnem področju, s katerim so pomembno prispevale k ohranjanju ljudske in narodne dediščine. Ljudske pevke so ob letošnjem občinskem prazniku Občine Črenšovci za svoje delovanje prejele Občinsko priznanje Občine Črenšovci. Vodja Območne izpostave JSKD Lendava, gospa Rozina Nemec, je pevkam podelila častne Maroltove značke, ki se podeljujejo za več kot 30-letno delovanje na področju ohranjanja ljudskega izročila. Pevke so prejele tudi priznanje ZKD Lendava, prav tako se je pevkam za dolgoletno delovanje zahvalila predsednica Društva upokojencev gospa Cilka Zelko. Predsednik Kulturno-turističnega društva Črenšovci, gospod Damijan Hozjan, je pevkam v zahvalo podelil spominsko fotografijo, bilten in priložnostno zgoščenko, pri izdaji katere je društvu pomembno pomagal gospod Boris Peterka. Obiskovalci so se srečali s pevkami in se posladkali s torto, slavljenke pa so z gosti nadaljevale prijateljsko druženje v Gostilni Jaklin v Črenšovcih.

Ljudskim pevkam ob jubileju čestitamo in se jim obenem zahvaljujemo za njihovo neutrudno delovanje na področju ljubiteljske kulture, s katerim so pomembno zaznamovale kulturno in družbeno dogajanje v občini, kraju, pokrajini ob Muri in širše. Obenem jim želimo obilo zdravja in užitkov pri nadaljnjem kulturnem ustvarjanju