Dobrodelni koncert in bazar OBJEM SRCA

on .

20171210

Člani Kulturno-turističnega društva Črenšovci in Rotary kluba Martjanci smo se povezali v želji, da bi z dobrodelnim božičnim koncertom družine Matajič in dobrodelnim bazarjem OBJEM SRCA v predprazničnih dneh  pomagali štirim družinam, ki so se zaradi različnih okoliščin znašle v temi vsakdana. Združili smo se v skupni želji, da bi neka srca, ki v strahu in stiski pričakujejo (ali celo ne pričakujejo) praznične dni, bila objeta, da bi občutila razumevanje, solidarnost in toplino nekih src, ki se v življenju ne soočajo s strahovi, kot jih sami doživljajo dan za dnevom nekje, morda v naši neposredni bližini. Stiske doživljajo in preživljajo nemo in nemočno. In tu smo mi, ki nam je življenje v tem pogledu bistveno prizaneslo. A nismo slepi, ne gluhi in ne nemi. Vidimo in slišimo. In hočemo in zmoremo pomagati. In pomagamo v tišini, saj vemo, da prav ta tišina pomoči resnično najbolj osrečuje. In prav naša tiha pomoč, naše skupno prizadevanje nas na poseben način povezuje in osrečuje. Zato nekih src nismo zgolj objeli, ampak so bila objeta tudi naša srca. In bodo tudi v prihodnje.

Posebne objeme smo občutili v kulturni dvorani v Črenšovcih, kjer je s svojo srčno in občuteno glasbeno pravljico v okviru Gledališko-koncertnega abonmaja za to poskrbela družina Matajič iz Črenšovcev, ki se ji je na odru pridružila tudi skupina The wonders. Zbrane sta v imenu organizatorjev nagovorila Andreja Sever, predsednica Kulturno-turističnega društva Črenšovci, in Jožef Prša, predsednik Rotary kluba Martjanci.

Prijetno srčno druženje in prijateljski klepet je ponujal tudi dobrodelni bazar, ki je po koncertu potekal v sejni sobi Občine Črenšovci. Obiskovalci so lahko izbirali med izdelki, ki so jih za namen dobrodelnosti ponudili številni podporniki obeh organizatorjev. Vsekakor je bilo nedeljsko popoldne srčno in osrečujoče za številne, ki so se odzvali povabilu in s svojim prispevkom pomagali, da smo lahko organizatorji tako z doživetim, kakor tudi z zbranimi sredstvi nadvse zadovoljni. Obenem vidimo ob tem nove želje in priložnosti za nadaljnje sodelovanje, ki lahko osrečuje in bogati mnoge, tudi tiste, ki se udeležujejo tovrstnih dogodkov, kakor tudi same organizatorje. Hvala lepa v imenu organizatorjev in družin, ki jim bodo zbrana finančna sredstva namenjena.

Naj objem srca osrečuje vsak dan znova tako tiste, ki objeme prejemajo, kakor tudi tiste, ki jih podarjajo.