6. domoljubnim kolesarjenjem ob branikih

on .

20190811

V nedeljo, 11. avgusta 2019, smo v občini Črenšovci pričeli s praznovanjem 100-letnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom s 6. domoljubnim kolesarjenjem ob branikih slovenstva v naši občini. Naše praznovanje se je pričelo veličastno in ponosno, saj se je kolesarjenja udeležilo preko 100 kolesarjev.

Na branikih slovenstva v naših vaseh smo se spomnili teh, ki so v preteklosti pomembno prispevali k ohranitvi slovenstva na naših tleh. Dostojanstveno smo pristopili k branikom s slovensko, občinsko in evropsko zastavo. Predstavitvi branikov so sledile ubrane glasbene točke mladih, na branike so bili položeni šopki domačega cvetja, ovitega v slovensko trobojnico, spominu smo se poklonili z minuto molka. Ob tej priložnosti so bile ob branike položene spominske ploščice s QR kodami za posamezni branik.

Vaški odbori so nas na vseh branikih prijazno sprejeli in pogostili. V celotno prireditev je bilo vključenih okrog 200 srčno čutečih, domoljubnih ljudi. Ob sklepu kolesarjenja je svoje zadovoljstvo s sodelujočimi delila županja Občine Črenšovci, Vera Markoja.

Ob tej priložnosti se najlepše zahvaljujemo vsem kolesarjem, članom vaških odborov, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Črenšovci za spremstvo, zaposlenim na OŠ Prežihovega Voranca Bistrica in učencem OŠ Franceta Prešerna Črenšovci za sodelovanje v točkah kulturnega programa. Prepričani smo, da smo svoj cilj uspešno, predvsem pa dostojanstveno in ponosno dosegli, za kar smo nadvse hvaležni. Želimo si, da bi nas tovrstna prijetna druženja povezovala in navduševala tudi v prihodnosti.