Program otroški gledališki abonma 2018/2019

Pravljični svet v Črenšovcih za najmlajše že 7. leto zapored oživi in na poseben način nagovori najmlajše in njihove starše v sklopu Otroškega gledališkega abonmaja, ki ga v sodelovanju z osnovnima šolama in vrtcema v občini Črenšovci z veliko odgovornostjo in veseljem organiziramo člani Kulturno-turističnega društva Črenšovci.

Prepričani smo namreč, da lahko prav s pomočjo gledaliških predstav pomembno prispevamo v zgodnjemu opismenjevanju otrok v najširšem pomenu besede. Dejstvo je, da naši otroci zaradi oddaljenosti od mestnih in gledaliških središč nimajo toliko možnosti za gledališko udejstvovanje, predvsem pa spremljanje njim primernih gledaliških predstav, s pomočjo katerih lahko pomembno obogatijo svoj domišljijski svet, kot je to dano otrokom v mestnih okoljih. Zato je naša odgovornost toliko večja. Pa ne le v tem, da omogočamo ogled otroških gledaliških predstav, ampak tudi v tem, da ozaveščamo odrasle o pomenu doživljanja ob gledaliških predstavah in spodbujamo pogovor odraslih oseb z otroki po gledaliških predstavah.

Vsekakor se bomo trudili tudi pri tem pomembnem poslanstvu, kakor tudi pri tem, da bomo otroke spodbujali k čim bolj ustvarjalnemu poustvarjanju. Prepričani smo, da bo tudi zaradi naših prizadevanj svet pravljic bolj otipljivo prisoten v našem okolju in bo vedno znova oživel preko otrok, ki bodo del gledališkega dogajanja v Črenšovcih. Verjamemo, da se splača in verjamemo, da nam bo uspelo ustvariti nepozabne in vredne trenutke otroške srčnosti. Pa srečno …

o abonma 2018 2019 program

1 web

Četrtek, 25. oktober 2018 ob 18.00

  

Miškino gledališče KU-KUC:
KAKO JE ZEBRA POSODILA SVOJE ČRTE

   (gledališka predstava)   

2 web

Četrtek, 29. november 2018 ob 18.00

 

Miškino gledališče KU-KUC:
PRAZNIČNI KI-KIRI-KI

  (gledališka predstava)  

3 web

Torek, 8. januar 2019 ob 18.00

 

Miškino gledališče KU-KUC:
ŽABICA BROKOLINA IN POLŽ SLADKOSNED

  (gledališka predstava)  

4 web

Četrtek, 31. januar 2019 ob 18.00

 

Gledališče Pravljičarna:
PRAV POSEBNO DARILO

  (gledališka predstava)  

5 web

Torek, 26. februar 2019 ob 18.00

 

Gledališče Pravljičarna:
VELIKE SKRBI MALEGA PETELINA

  (gledališka predstava)  

V pričakovanju prijetnih druženj, ki bodo predvsem otrokom prinesla obilo veselja in gledaliških užitkov, Vam izrekam dobrodošlico na gledališkem odru v sklopu Otroškega gledališkega abonmaja 2018/2019 in Vam želim ob spremljanju gledaliških predstav skupaj z Vašim otrokom obilo užitkov. Naj se zabava za vse nas prične!

Ob spremljanju prireditev Vam želimo obilo užitkov.

o abonma 2016 2017 noga