Torek, 6. marec 2018 ob 18.00

5 web

Miškino gledališče KU-KUC:
BALATONČI IN MURKO
(gledališka predstava)

Iskriva zgodba o dveh tujcih, ki prihajata vsak iz druge države, vas bo nasmejala do solz. Prikupen petelin Balatonči in simpatičen zmajček Murko sta novopečena soseda. Drug drugemu tujca, ki govorita vsak svoj jezik in imata različne navade in običaje ter drugačen način življenja. Med njima velikokrat pride do nesoglasij, saj Murko ne razume madžarskega jezika, Balatončiju pa Murko vozlja živčke z glasnim poslušanjem harmonike. Ne moreta in ne moreta se sporazumeti in se skregata tudi glede drevesa, ki raste med njunima hiškama. Ali bosta sploh kdaj našla skupen jezik?

Ob nenavadnih in hecnih pripetljajih dveh tujcev, ki na koncu postaneta najboljša prijatelja in spoznata, kaj je v življenju zares pomembno, se boste nasmejali do solz, obenem pa na zabaven način spoznavali madžarsko in slovensko kulturo ter običaje.

Prepoznavanje in premagovanje predsodkov in stereotipov, razumevanje odnosov moči v družbi ter posledic pripadnosti je osnova za upoštevanje in spoštovanje različnosti ter dobrih odnosov. O tem govori predstava in tako na zabaven način ozavešča otroke o tem, kako pomembno je živeti v sožitju, ne glede na socialno, ekonomsko, kulturno ali etnično poreklo.