• 20140823

Jenamena sobota - zaključek festivala

Na zadnji dan festivalskega dogajanja so se že od 8. ure zjutraj v meduličnem nogometnem turnirju merile ekipe iz Črenšovcev. Prav tako so dopoldne izvedli šahovsko tekmovanje.

Opoldne smo sprejeli 140 upokojencev na skupnem kosilu, ob katerem smo jim ponudili tudi nekaj kulturnega programa. Zbrane sta nagovorila župnik Ivan Krajnc in predsednik Društva upokojencev Štefan Tibaut.

Na prireditvenem prostoru so se zbrali ljubitelji starodobnih koles in vozniki oldtimerjev, ki so se odpravili na panoramsko vožnjo.

V popoldanskem času so se začela tekmovanja v balinanju, olimpijadi in vlečenju vrvi.

Na senju inda in senju gnjes so se predstavile zanimive stojnice, ki so si jih lahko ogledali obiskovalci. Tako smo lahko videli kovača pri njegovem delu, lončarja, izdelovanje iz krep papirja, izdelke iz odpadnega materiala, lesene izdelke, izdelke iz bilja in še kaj. Na ogled je bila razstava značk in znamk ter umetniških izdelkov, ki so nastali v sklopu 4-dnevne slikarske kolonije.

Na jenamena koluaj smo brezplačno ponudili v pokušino tipične prekmurske jedi: mlejčne ugorke, mlejčen graj, graj na zelji, bujto repo, graj na kaši in seveda tudi gibanico. Opravili smo še fotografiranje pred torto, ki jo je jenamena kuharska ekipa dobila kot nagrado za 2. zaporedno zmago na tekmovanju v kuhanju bujte repe v okviru Pomurskega poletnega festivala v Veliki Polani.

V sklepu dogajanja je sledila podelitev pokalov najboljšim ekipam, prav tako smo izvedli žrebanje za skiro in kolo, ki smo ju podarili Živi Zadravec in Marjani Šemen. Posebej smo se s plaketama zahvalili Osnovni šoli Franceta Prešerna Črenšovci in Občini Črenšovci za pomoč pri izvedbi Jenamena fest-a.

Vse nas je presenetila nevihta in občutna ohladitev, a so za dobro razpoloženje poskrbeli člani ansambla Okrogli muzikanti, ki so nas zabavali dolgo v noč.

Našemu najbolj zvestemu obiskovalcu, gospodu Jožetu iz Murske Sobote smo podelili Jenamena majico, ki se je je iskreno razveselil in nam obljubil, da nas bo obiskal tudi na Jenamena fest-u 2015.