• 20150822

Jenamena torek

on .

Stalnica letošnjega festivala so vodene delavnice za otroke, ki so potekale od 9. do 14. ure. otroci so nadaljevali z izdelovanjem glasbil in danes izdelali vugaše. Prav tako so na samem prizorišču opremili svoj ustvarjalni kotiček, kjer so razstavljali svoje izdelke.

V popoldanskem programu se je ob 17. uri začelo dičinje senje, kjer so se otroci poskusili v vlogi prodajalcev in ponudnikov stvari, ki so jih prinesli na senje … Kaj kmalu pa so se prodajalci spremenili tudi v kupce tako, da je bilo dogajanje kar živo in prav vsi smo si obljubili, da bomo na senje prišli tudi drugo leto … V okviru senja smo izvedli predstavitev domačih ustvarjalcev, ki se ljubiteljsko ukvarjajo z raznimi ročnimi spretnostmi.

No images found.

 

V skladu s programom smo gostili učni studio Helen Doron English Lendava, ki se ukvarja z inovativnim pristopom učenja angleščine. ga. Doris je kaj kmalu na svojo stran pridobila številno otroško publiko, ki se je zelo aktivno vklučila v pravljico, pa čeprav je bila izvedena v angleščini.

No images found.

Ob zaključku otroškega programa smo otroke pogostili s pizzo in sokom.

 

V okviru etno glasbenega večera je sekcija KTD Črenšovci – ČRENSA, obeležila 15. letnico svojega delovanja na način ki je samo njihov: z odrsko predstavo, pesmijo in muziko … Na odru so predstavili ljudski običaj »KRIŽNO«, ko je botra po porodu materi prinesla hrano. V nadaljevanju večera so predstavili zgoščenko, ki je nastala ob 15. letnici delovanja: »Vsaka ftica je vesela…«. V naši navadi je pač tako, da nikoli ne praznujemo sami, zato so v goste povabili Soside iz KD Antona Krempla Mala Nedelja. Na koncu so se Črensi pridružili še ljudski godci tako, da je bil zaključek programa res vesel.

Ob 15. letnici delovanja sekcije Črensa sta predsednica sveta JSKD ga. Ivanka Tompa in vodja izpostave JSKD Lendava ga. Janja Magdič podelili bronasta, srebrna in zlata Maroltova priznanja. Več kot 100 obiskovalcev je bilo navdušenih.

 

V kuhinji so pripravili zlejvanke in jih ponudili obiskovalcem festivala, ki so se s slavljenci ob domači glasbi družili še pozno v noč. Presenečenje večera je bila torta, ki je bila prav tako razdeljena med obiskovalce.

No images found.