• 20150822

Jenamena sreda

on .

Za otroke udeležence dopoldanskega programa smo pripravili zanimivo razstavo in spoznavanje  s starimi glasbili … Mirko Šernek naš BOUVJAŠ je otrokom predstavil svoj boben in veliko starih glasbil …

Sedaj je že stalnica, da je sreda zapisana plesu … V goste smo povabili plesalce iz plesne šole Urška Pomurje, ki so se s svojimi tekmovalnimi plesalci predstavili otrokom (hvala Lana, Brina, Pia in Staša), v nadaljevanju pa so izvedli še plesno animacijo za vse otroke. Prav zanimivo je bilo, zabavno da že dolgo ne, ko je na odru plesalo blizu 80 otrok.

Amaterska gledališka skupina Bobri iz Dolnje Bistrice se je otrokom predstavila z gledališko predstavo Zvezdica in zlate niti. Igralke same zase pravijo, da ustvarjajo predvsem zato, ker imajo rade otroke. Predstava je priredba istoimenske pravljice Darja Bitenc Logar, ki otroke vzpodbuja k zavedanju, da vsak nosi v sebi bogastvo, ki ga mora odkriti in deliti z drugimi.

Smiselno nadaljevanje odrskega dogajanja je bila delavnica tapkanja (EFT metoda) za otroke, ki so bili zelo zainteresirani za predstavitev, ki jo je izvedla ga. Cvetka Horvat.

V okviru Jenamena festa se je z današnjim dnem že v dopoldanskem času začela rezbarska kolonija na kateri smo gostili rezbarje iz Slovenije in Avstrije. Udeleženci kolonije so; Srečko Ornik, Ferčič Slavko, Kolednik Anton in Rudi Novak. Umetnike rezbarje smo predstavili našim obiskovalcem.

Ob zaključku programa smo otroke pogostili s pomfritom in sokom.

 

Večer je bil tudi v nadaljevanju plesno obarvan, saj je sledil folklorni festival »JENAMENA PLEŠE SE MI«. Gostili smo folklorno skupino iz Lendave, folklorno skupino iz Gotalova iz Hrvaške, folklorno skupino iz Mežice in upokojensko folklorno skupino iz Črenšovec. Kot poslastica folklornega večera je bila izvedba folklornih plesov na invalidskem vozičku v izvedbi domačinke Matejke Koštril in njenega soplesalca Blaža Šumaka. Bilo je veselo.

 

Vse obiskovalce smo pogostili s krapci nato pa se poveselili na domači veselici s Polanskimi zvoki.