• 20150822

Jenamena četrtek

on .

Kot vsakodnevna stalnica so otroci ustvarjali tudi danes.

Ob 12. uri so se na prizorišču Jenamena festa zbrali upokojenci iz domačega društva upokojencev, prav tako pa so se jim pridružili še upokojenci iz Odrancev, Velike Polane in  Kobilja. Po kulturnem programu, ki so ga pripravili člani črenšovskega društva upokojencev, so vsi zbrani imeli skupno kosilo nato pa so se družili, veselili, peli in plesali … Kljub slabemu vremenu je bilo lepo.

Popoldansko dogajanje je bilo športno obarvano po zaslugi domačih športnih zanesenjakov, ki so v okviru festivala izvedli športno rokometno popoldne, kjer so se bolj za šalo kot zares pomirili starejši in mlajši veterani iz Črenšovec in gostujoča ekipa iz Razkrižja. Rezultat ni bil pomemben, zmagali so vsi, ki so prišli (tudi gledalci). Druženje rokometnih prijateljev je trajalo še pozno v noč.

 

V okviru otroškega programa so črenšovski gasilci pripravili zanimive animacijske igre in na ogled postavili gasilsko opremo. Otroci so bili navdušeni in verjamemo, da se bo marsikdo od njih priključil gasilcem …

Otroke smo pogostili z langašem in sokom.

V okviru gledaliških predstav na prostem so se obiskovalcem festivala predstavili Kofetarji iz društva upokojencev Lendava. Za obilico smeha so poskrbeli s skečem iz celovečerne predstave gremo na morje.

 

Daleč okoli dobro poznan kvintet AETERNUM se je predstavil v okviru etno glasbenih večerov s poletnim koncertom. Obiskovalci so zapolnili ambient odprtega odra, kjer so člani moškega vokalnega kvinteta s visokim nivojem izvedbe in poletno sproščenostjo pričarali nepozaben večer … Na koncu smo si vsi želeli še …

 

Vse obiskovalce smo pogostili s kvasenicami in večer zaključili z veselico s skupino TROPIK.