• 20150822

Jenamena petek

on .

Otroci so danes zaključili z dopoldanskimi ustvarjalnimi delavnicami in dodobra napolnili svoj ustvarjalni kotiček z raznoraznimi izdelki na temo glasbil.

Klub ŠTRK Črenšovci, ki združuje bolnike po kapi je letos v okviru festivala izvedel gibalni dan združenja bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo. Popoldne smo tako preživeli z bolniki in strokovnimi delavci, ki so jih povabili v goste: dr. Štefan Horvat, fizioterapevtka Metka Vlaj in medicinska sestra Irena Nerad. Izvedli so test hoje, potem pa meritve tlaka, sladkorja in holesterola. Za vse obiskovalce so se predstavili tudi s stojnico.

 

V okviru popoldanskega programa za otroke so se predstavili člani društva gojiteljev pasemskih malih živali iz Odrancev, ki so na prizorišču izvedli razstavo malih pasemskih živali, ki je kot vsako leto bila deležna velikega zanimanja. Za drugo leto pripravljajo ob 10. obletnici Jenamena festa spust golobov.

 

Otroci so na prizorišču v okviru ustvarjalnih delavnic ustvarjali na večih postajah in izdelke odnesli domov. Organizatorji smo zelo veseli na pozitivne odzive otrok in staršev … Vse otroke smo tudi danes pogostili.

 

Otroška gledališka predstava

 

Stalnica Jenamena festa je tudi revialni Jenamena fuzbal, kjer se vsako leto tradicionalno pomerijo domači podjetniki, novinarji in ekipa županov in predstavnikov občinskih uprav. Na Jenamena fuzbalu je bolj kot rezultat pomembna promocija rekreacije in zdravega načina preživljanja prostega časa … Kljub vsemu so bili najboljši novinarji, najslabše pa so se odrezali podjetniki. Neglede na rezultat smo vsem podelili enake spominske pokale.

 

Ustvarjanje na rezbarski koloniji

 

Macho in Mejke sta zavzela oder v okviru predstav gledališča na prostem in dodobra nasmejala številno publiko. Sta velika umetnika oderskih desk in stara prijatelja Jenamena festa – predstavila sta se z odlomkom iz celovečerne predstave pogreb.

 

Vrhunec in zaključek etno glasbenih večerov je bila poslastica »ÊDNA«. pet glasbenikov, pet svetov združenih v edinstveno celoto – to je ÊDNA. Navdihuje jih glasbena zapuščina prekmurja in porabja, ki so jo s svojim koncertom podali obiskovalcem Jenamena festa. V goste so povabili Dorino Gujt in Davorja Kiralyja. Večer je bil nepozaben … Takšnih si lahko samo še želimo …

 

Vse obiskovalce smo pogostili z domačimi pogačami.

Petkov večer smo zaključili z veselico s skupino ČUKI.