• 20161020

Jenamena četrtek

on .

20160818

Dopoldne so otroci na Jenamena počitnicah bili ustvarjalni v delavnicah, po kosilu pa so ustvarjali z društvom Pisani mahurčki, ki vsem otrokom ustvarilo posebne pisane poslikave obraza. Umetniki so se lotili ustvarjanja v svojih delavnicah, pri čemer so jih lahko opazovali obiskovalci in tudi otroci.

Ob 12. uri so se zbrali upokojenci na kosilu, pred katerim je vse zbrane pozdravil in nagovoril novomašnik gospod Mitja Franc. Pozdravnemu nagovoru sta se pridružila tudi predsednik Društva upokojencev Črenšovci, gospod Matija Majcen in duhovni pomočnik v župniji Črenšovci, gospod Karel Bedernjak. Prijetno druženje in zahvalo za udeležbo je izrazila še predsednica Kulturno-turističnega društva Črenšovci, Andreja Sever. V kulturnem programu so se predstavile Ljudske pevke upokojenke in folklorna skupina Društva upokojencev Črenšovci. Kosilu je sledilo druženje in zabava z Duo Karmen.

V popodlanskem času je na prireditvenem prostoru potekal Gibalni dan Kluba Štrk, v okviru katerega so sodelujočim izmerili krvni tlak srčni utrip in oksimetrijo, poleg tega so udeleženci izvajali različne gibalne vaje. Svoje aktivnosti so predstavili tudi na stojnici, kjer je bilo moč videti tudi njihove izdelke.

Na rokometnem igrišču se je odvijal rokometni turnir legend, ki je poleg številnih sodelujočih privabil tudi obiskovalce, ki so lahko uživali v rokometnih prvinah naših atletov.

Otroci so ustvarili dičije senje, na katerem so poleg svojih izdelkov po simbolični ceni ponujali tudi igrače, ki jim ne služijo več.

V športnem popoldnevu so za razgibavanje malčkov poskrbeli člani Športnega društva Izziv iz Turnišča. Otroke smo brezplačno pogostili s pico in domačim sokom.

Na gledališkem odru pod zvezdami so se predstavili domači ljubiteljski gledališki igralci Matej Kolenko, Damijan Hozjan in Miha Horvat, katerih skupen problem so predstavljale ženske in težave zaradi prekomernega uživanja žlahtne kapljice. S svojimi nastopi so navdušili in nasmejali zbrano občinstvo.

Nastopu gledališčnikov je sledil etno glasbeni večer na prostem, v okviru katerega so se tudi letos predstavili člani Moškega vokalnega kvinteta Aeternum. Ti so se predstavili z ljudskimi pesmimi in slovenskimi popevkami, katerih rdeča nit je bila ljubezen. Ta je prevevala tudi občinstvo med koncertom.

Številne obiskovalce smo pogostili z jabolčno pito, sledila pa je še zabava z Navihankami.

Četrtkovo festivalsko dogajanje je bilo pestro in zanimivo, 10. Jenamena fest je v polni meri ponujal vse to, kar je bilo moč doživeti že v preteklih letih.